Туристичка и медијска промоција

За време одржавања манифестације организује се обилазак Ердевика али и Шида (3 манастира, галерије Саве Шумановића, многобројних винарија, споемник Филипу Вишњићу, спомен обележје Сремски фронт …

Ердевик је једно од најлепших села у општини Шид. Налази се на надморској висини од 140 метара, на обронцима Фрушке горе. Тога дана сви гости могу да уживају у обиласку језера Брује које је једно од два вештачка језера у Ердевику. Језеро Мохарач, је доста мање, али је подједнако лепо и занимљиво. Сотско језеро је такође популарно излетиште и омиљених излетишта становника околних села. Сотско језеро је такође познато стециште великог броја, аметерских и професионалних риболоваца.

Медијска промоција иде преко и локалних, регионалних али и националних РТВ кућа и новина. На тај начин привредници се обавештавају и о начину излагања, такмичења и програму, а преко мреже коморског система о одржавању манифестације буде упозната готово читава Србија. Сремска куленијада представљена и wеб сајтом www.sremska.kulenijada.rpksrem.co.rs  Сајт је активан током целе године.